Medisch Pedicure

Als Medisch Pedicure heb ik mij gespecialiseerd in allerlei vormen van voetproblemen, waarbij een verhoogd risico op complicaties aanwezig is, zoals bij diabetes- en reumapatiënten, maar ook bij overige risicopatiënten, zoals bijvoorbeeld bij neurologische aandoeningen, ouderdom en verwaarlozing. Ik kan op vakkundige wijze specialistische zorg bieden en adviezen geven.

Daarnaast heb ik een uitgebreide kennis van toepassing van technieken (zoals nagelbeugeltechnieken, nagelreparaties en-protheses, antidruktechnieken en orthesiologie) om bepaalde pijnklachten te voorkomen.

Ik ben tevens opgeleid om samen te kunnen werken met andere disciplines in de zorg, als het gaat om doorverwijzing naar (huis-)arts of podotherapeut.

Als lid van ProVoet ben ik opgeleid volgens de normen die de brancheorganisatie stelt. Voor het lidmaatschap van ProVoet worden diploma-eisen gesteld, als garantie van een professionele kwalificatie. U kunt op de website www.provoet.nl informatie vinden of de aangesloten pedicure het certificaat diabetische- en/of reumatische voet of het diploma Medisch Pedicure bezit. ProVoet is de enige brancheorganisatie die hiervan een officiële registratie bijhoudt.

Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Pedicures (KRP). Hiermee verklaart ProCert dat ik met de genoemde specialisaties voldoe aan de kwaliteitseisen zoals gesteld door de brancheorganisatie.

Code van het Voetverzorgingsbedrijf: De pedicure voldoet aan alle wettelijke- en branche eisen die worden gesteld op het gebied van kwaliteit, hygiëne, arbeidsomstandigheden en milieuvoorschriften. Ik werk volgens de eisen en vakkundige wijze, die gesteld worden in Code van het Voetverzorgingsbedrijf van het HBA (HoofdBedrijfschap Ambachten) en de Richtlijnen voor de behandeling van de personen met een diabetische en/of reumatische aandoening.

 

 

Sportpedicure / Medisch Pedicure Sport

Uw onderdanen goed verzorgen met behulp van uw pedicure. Gemiddeld iedere 6 weken tot 8 weken, afhankelijk van de conditie van uw voeten, een bezoekje aan uw voetverzorger is geen overbodige luxe. U zult merken dat uw eelt, likdoorns en andere ongemakken langzaam maar zeker verdwijnen. Voor sporters is een preventieve behandeling heel nuttig, om zo sportblessures te voorkomen. Verder kan ik met sporttape een tijdelijke ondersteuning bieden voor een wedstrijd of training bij een bestaande blessure. Ook kan ik doorverwijzen naar disciplines als sportartsen, sportpodotherapeuten en sportfysiotherapeuten. 

Nagelreparatie bij nagelaandoeningen

Veel sporters, met name hardlopers en voetballers, hebben nagelproblemen. Ook zie ik veel cliënten in mijn praktijk met mycose aandoeningen, in de volksmond vaak 'kalknagels' genoemd. Door mijn opleiding met LCN Wilde Pedique Silver Plus kan ik met u een behandelplan opstellen, op weg naar gezonde nagels. Het is een innovatieve nagelverzorging met lichtuithardende kunststof. Komt u eens langs voor een folder of voor informatie. 

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.

Voetreflexzone-massage

Punten in de voeten corresponderen met plaatsen in het lichaam. Door deze bijzondere massage ontspant het lichaam en kunnen blokkades worden verminderd.